duminică, 17 aprilie 2011

"O seara poloneza la Salonul de Piane" de Irina Bacaoanu

“Cum e auditoriul, asa e si poetul”, un vers recitat cu entuziasm si sensibilitate de actorul Stefan Alexiu, in cadrul spectacolului “Apropiati si departati”. Auditoriul a vibrat la versurile clasicilor polonezi, la poezia romantica pentru ca Stefan a transmis emotiile sale intr-un fel care creeaza acea punte de legatura intre artist si spectatorul care tanjeste dupa universul romantic, similar chinului sau interior, loc unde oricare dintre noi se regaseste perfect. Stefan a lasat impresia ca esti “acasa”, ca te privesti intr-o oglinda si nu te mai saturi sa te analizezi, sa te descoperi si ca poti spune “Te iubesc” fara sa te poticnesti si fara sa simti declaratia ca pe-o greutate ci mai curand ca pe-o eliberare.
Pe clapele pianului, degetele Alexandrei Bartczak, o frumoasa studenta poloneza, au insotit poezia cu acordurile muzicii lui Frederich Chopin si a recitat in limba materna cateva catrene pentru a accentua specificul serii.
“De ce poezie poloneza, Stefan Alexiu?”, am intrebat artistul dupa spectacol. ” In timpul unei vizite in Polonia, am descoperit frumusetea versurilor acestei natii greu incercate si nu m-am putut opri la "a citi" si "a place". Mi-am dorit sa o fac cunoscuta si romanilor, spectatorilor-iubitori de poezie care sunt deschisi si la alta paleta de poeme.”
Lui Stefan Alexiu, artistul cu ochii azurii, mereu umezi, i s-a potrivit ipostaza de mesager al versurilor poloneze si mai cu seama a reusit sa smulga valuri de aplauze meritate, muncite, traite.
Sursa: 
http://www.bacaoanu.com/4464/
http://bacaul.ro/seara-poloneza-la-salonul-de-piane-8171/#more-8171

miercuri, 6 aprilie 2011

Apropiați și depărtați – spectacol de poezie și muzică poloneză

Pornind de la ideea că viața, prin micile sau marile ei jocuri, apropie oamenii pentru a-i despărți sau îi desparte pentru a-i apropia din nou și cum arta este cea care asigură continuitatea emoțiilor, a relațiilor chiar, și, de ce nu, a speranței, spectacolul de muzică și poezie poloneză cu titlul Apropiați și depărtați vă propune o incursiune într-un spațiu polonez poetico-muzical dedicat acestor aspecte umane transpuse în planul artistic.

Spectacolul va avea loc în data de 16 aprilie 2011, ora 19 la Salonul de Piane, situat în str. Lucretiu Pătrășcanu, nr. 2.

Piesele muzicale vor fi interpretate la pian de Aleksandra Bartczak , Polonia, iar versurile vor fi recitate de Ștefan Alexiu, actor Teatrul Bacovia.

Dintre numele poeților și compozitorilor menționăm: A. Mickiewicz, J. Twardowski, Jasnorzewska, Chopin, Oginski, Moniszko, etc.

Va asteptăm la acest eveniment care vă propune pentru o seară o apropiere de poezie și muzică despre iubire, artă și viață, într-un cuvânt, despre oameni!

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Apropiati si departati...

Am placerea sa va invit la spectacolul de muzica si poezie poloneza: "Apropiati si Departati..."
Spectacolul se va juca in data de 16 aprilie 2011, ora 19 la Salonul de Piane.